Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Peertjes in rode wijn

Gepost op 13/03/2010 om 09:47 door Carl in de rubriek algemeen.

Een flesje wijn over, bij een stukje gegrild hert, of een dessert klaar te maken - gemakkelijk en goedkoop in een kleine tijdstip kunnen wij u helpen, voor een culinair genot.

8 kleine peren, 1 fles rode wijn, 1 kaneelstok, 3 kruidnagels, 1 laurierblad , 2 geneverbessen, 250 gr suiker, een schil van 1 citroen.









* Schil de peren , maar laat het bovenste deel en het steeltje eraan.

* verwijder het klokhuis van onderuit door middel van een 'pomme parisiennelepel'.

* breng rode wijn ( liefst niet met houtrijping , een eenvoudige Bordeaux bvb , suiker en verschillende specerijen aan de kook. Voeg de geschilde peertjes er aan toe, zodat de peertjes goed onderblijven.

*Laat 10 tot 15 minuten koken, en laat de peren in het vocht afkoelen.







Drie lekkere peertjes komen hier in aanmerking, zoal Doyenne du Comice , de koninginnepeer en de fijnste peren , Conférence - rijk aan vezels , Durondeau een ontzettend goede dessert-stoofpeer.

Schik op een bord , met de wijnsaus, wij wensen jullie véél smulgenot !

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.





Bekijk het volledig archief









Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese