Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Bordeaux en zijn wijnen: de meest gegeerde ter wereld, met restaurant hoogstandjes! (2)

Gepost op 31/05/2009 om 08:13 door Carl in de rubriek algemeen.

Wie kent Bordeaux en zijn wijnen niet...
Met 120.000 ha wijnaarden en 57 gegarandeerde herkomstbenamingen (AOC) ontegensprekelijk de wijnstreek met de grootste faam ter wereld!

Achtduizend kasteeldomeinen en dertienduizend wijnbouwers kleuren dit dynamische wijnlandschap. Om maar te zeggen dat het hele département leeft op het ritme van de wijnbouw, en dit al meer dan tweeduizend jaar.

Maar de wijneconomie van Bordeaux, dat zijn ook de meer dan 350 wijnhandelaars die de productie van al deze wijnen over de hele wereld verdelen.

Een groot aantal kastelen stelt sinds enkele jaren zijn deuren open voor het publiek. Zowel in de grote als de kleine domeinen maakt men er een erezaak van om de bezoekers goed te ontvangen.

De gereputeerde wijnkastelen hebben hiervoor specialisten in dienst, terwijl je in de kleinere domeinern vaak het woord gestaan wordt door de producent zelf, met een grote gastvrijheid en een even grote openhartigheid.

Onze kennis van Bordeauxwijnen, onze neus voor ontdekkingen en onze zin voor lekker eten maken ons tot de meest gewaardeerde toeristen in deze streek.





GESCHENKEN VAN EEN RIJKE BODEM


* De onweerstaanbare mauve asperges van Blaye en de groene van de Landes.

* De wereldvermaarde eekhoorntjesbrood van de Gironde.

* De succulente aardappelen van Eysinnes.

* De Grenier Médocain, de plaatselijke andouillette.

* De Gratton de Lormont, een smakelijke en voedzame terrine.

* De Tricandilles, varkensingewanden met look, een lekkernij waar de wijnboeren dol op zijn!

* Het Bazas-rundvlees is heerlijk donker en doorregen.

* Het melklam van Pauillac is zeldzaam maar overtroffen.

* De Chapon de Grignois (kapoen), de grote specialiteit van de zuiderlijke Gironde.

* De Salmis de Palombe is gebraden wild of gevogelte in ragout, met een wijnsaus en croutons met look.

Nog mede met alles? Telkens natuurlijk met rode of witte Bordeaux!


Wijnsurf ook deel 1 Bordeaux afspraak van kwaliteit, een hemels verhaal met WIJNTON.BE


Meer info voor reizen naar Bordeaux: NMBS TVG THALYS

WWW.NMBS.BE en erkende reisburelen.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.





Bekijk het volledig archief









Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese