WIJNTON.BE Ons eerste smulrecept !

Gepost op 29/03/2009 om 10:21 door Carl in de rubriek algemeen.

Wij danken jullie als WINE-surfers , voor de steeds prettige mails, via onze ' contact box ' ! Een smulrecept , kon niet uitblijven. Wijn en gerecht.

We hebben het echt eens voor elkaar gekregen, eigen vondst, en het zal wel culinair worden.

We heten dit recept : Recette a l' Ancienne ' Madame Cigogne' ( Ooievaar) . Het echte keurmerk van de Elzas. Hun ranke, slanke groene fles, hun groen bolglasje. Haal alvast uw potten en pannen maar boven,.......we starten !




COQ au Riesling .....

Benodigheden: 1 coq , sjalotjes, 30 cl Riesling, 150 gr. verse champignons, room, 150 gr. boter,een goede scheut Cognac,peterselie, pâte of macaronie...

Neem een goede grote kookpot, met daarin de boterstukken, dewelke u langzaam laat bruisend bruinen. Verdeel de reeds gesneden Coq stukken, reeds met peper, en matige zout gekruid , in het bruin vocht.

Verdeel de sjalotjes gesneden er bovenop, er langs 'Flamber au Cognac ' , meng langzaam de 30 cl Riesling, boven de pot. Laat de gesloten pot, een 30 min. pruttelen en voeg de kleine verse gesneden champignons toe.

Met een houten spatel, roerd men af en toe, zodat alle stukken goed verwarmd worden, alle sappen goed een 'fond' maken.

Verdeel de coq stukken op een bord! Werk verder het 'fondsaus ' af met room, laat zachtjes inkoken.
Overgiet nu de roomsaus met champignons over de dampende coqstukken op het bord.

Serveer met een goede ' boom ' peterselie, bovenop de witte goed gebakken vleesstukken.

Vul een groen Elzas bolglasje met een Riesling wijntje. Serveer met een pâte, macaronie, met enkele druppels olijfolie.



Smakelijk ......!

Copyright 2009 Wijnton.Be