Wijn in de keuken Gepost op 10/04/2012 om 18:42 door Carl in de rubriek algemeen. Een lekker gerecht, met een wijnsaus - laat ik jullie nu al watertanden ? Wat zou een varken - kalf of ossetong zijn , zonder de wijn(saus) van Madeira? Een coq au vin met een riesling wijntje, stukken van een konijn met een wijnsaus van een fruitige Beaujolais , Osobuco met Provence groenten en een Italiaanse wijn, mosselen 'Marinières' met een scheutje witte Entre-deux-Mers, of een Muscat sur lie of een Orvieto of Verdichio , rundersstoofvlees met een rode wijnsaus van een Boergondische fles. Zo eenvoudig Wijnen bevatten alcohol , met contact van hitte verdampt de alcohol , zelf sneller dan water, daarom uw mosselpot slechts besprenkelen wanneer de mosselen up-to-date klaar zijn. Uw vlees goed afbakken- dan kan het afblussen gebeuren met een scheutje wijn : de kortjes zullen losweken , de beste kruiden van peper en zout zullen uw saus met wijn een heerlijke smaak bezorgen. Een witte saus, met sjalotten, limoensap, cayenne-peper , witte wijn , champignons en laat er een goede vaste vis goed in pruttelen - serveer met een aardappeltje met broccoli - Bouillons voor wild, kip of vis doe er steeds een scheutje wijn erbij , wedden er van te genieten ? Nagerecht De peertjes komen eraan , wat dacht je van ze te pocheren in rode wijn - koud of warm met ijs ? Ook aardbeien met rode wijn lenen zich goed. Allemaal kleine kookkunstjes - wij wensen u veel succes toe ! DECA APRIL 2012 Copyricht Copyright 2009 Wijnton.Be |