Wijnkaart voor Elzas flessen

Gepost op 04/07/2011 om 19:17 door Carl in de rubriek algemeen.

De manier van leven in de Elzas is natuurlijk gebaseerd op de culinaire geschiedenis : de Elzassers maaltijden samen met de wijnen vormen één geheel . De slanke flessen bieden uitstekende mogelijkheden : geuren -smaken - genieten, met ons volgend hulpje veel succes.


Aperitief : Crémant d' Alsace - Muscat d' Alsace

Schaal - en schelpdieren : Silvaner -Pinot Blanc - Riesling - Crémant d' Alsace

Vleeswaren , salades : Silvaner - Pinot Blanc - Pinot Noir.


Ganzenlever : Vendages Tardives - Gewürztraminer - Pinot Gris


Vis in saus : Pinot Blanc - Riesling - Pinot Gris - Crémant d' Alsace


Hartige taart , souflé : Sylvaner - Pinot BLANC

Zuurkool : Riesling - Crémant d' Alsace

Asperges : Pinot Blanc - Muscat d' Alsace

Kip , kalkoen en kalfsvlees : Pinot Blanc - Riesling - Pinot Gris - Pinot Noir - Crémant d' Alsace

Rood vlees en wild : Pinot Gris - Pinot Noir

Oosterse en Aziatische keuken : Pinot Gris - Gewurztraminer

Vogelsoorten : eend gans - gerookte vis ( zalm of forel een Riesling








Jonge kaas : Silvaner - Pinot Blanc - Pinot Noir

Geitenkaas : Silvaner - Pinot Blanc - Pinot Noir

Oude kaas , blauwe kaas :gewurztraminer - Pinot Noir

Desserts : gewurztraminer - Crémants d' Alsace - Vendages Tardives Selection Grains Nobles.

Aanbevolen serveer temperatuur 8 ° C Crémant 5 ° c







DECA copyricht MEI 2011

Copyright 2009 Wijnton.Be