Provençaalse keuken en wijnen Gepost op 27/06/2011 om 10:08 door Carl in de rubriek algemeen. Gezond en lekker- de groenten en de sauzen van de Provence. Geuren en kleuren, wat moet een mens nog meer hebben ? Daarbij onze wijnen natuurlijk- we zochten het uit ! Eerst nog een goed stukje vlees erbij, of gevogelte , en we laten jullie nu al waterbekken. Een tipje van de sluier Rhône -wijnen zijn de oudste wijnen uit Frankrijk, en wanneer we , eind 1980 gaan opzoeken - kreeg de regio Côte du Lubéron hun verdienstelijke A.O.C. . Dit allemaal voor wit - rosé en rood. Dit zullen we echt verder eens onderzoeken. Klimaat is er wel niet om te boffen, maar de trage groei tot bessenpluk is er uitstekend. Een tweede voordeel , de flessen hebben goede kwaliteit, en vrij goedkoop ( nu nog) . Populariteit gaat snel de hoogte in, zodat we dit goed moeten opvolgen. De nadelen zijn te verwaarlozen, minder gestructureerd ( jong) , maar laat de fles(sen) niet te jong gaan verbruiken. Een lange slaaprust is dan ook niet aan te raden, neem minstens een volle oogstjaar . Start alvast met de rosé ( aperitief) van Côte du Lubéron en zeg nu zelf , naargelang uw gerecht , met witte of rode wijnen op te dienen. Is dit niet echt fantastisch ? Kruidigheden, fruitigheid, en een goede hap wijn in de mond. Er zijn beroemde wijnbouwers in deze streek , en kan je ' Les Griotte ' van Val Joanis beetnemen, dan heb je prijs! Smakelijk en véééééél succes ! Wijnen vrij gemakkelijk te vinden in Vlaanderen. DECA Maart 2011 Copyright 2009 Wijnton.Be |