Witte druivenrassen uit de Mosel (Duitsland) Gepost op 15/12/2010 om 19:05 door Carl in de rubriek algemeen. Heerlijk Moselwijnen, en in het bijzonder voor wit, voor blauwe rassen moeten we bij Dornfelder en Blauer Spätburgunder zijn. Ook Elbling , Weiber Burgunder, Müller-Thurgau (rivaner)& Riesling behoren tot Duitse beste wijnen. Riesling 60 % van de aanplant en meteen de koningin van de witte druiven, wordt sinds de middeleeuwenverbouwd langs de Moezel , Saar en Ruwer. De druiven rijpen laat en geven karaktervolle , elegante wijnen met een fijne fruitigheid die als geen ander de eigenheid van hun herkomst -het terroir-weerspiegelen. Geur en smaak worden vaak bepaald door aroma's van wit fruit, peer en perzik of door die van bloesem en kruiden. Bij heel rijpe druiven zijn aroma's van gele abrikoos, mirabel, ananas en lychee kenmerkend. Edelzoete wijnen doen vaak denken aan exotisch fruit als mango en maracuja of aan rozijnen en honing. De veelzijdige Riesling geeft wijnen in alle smaken en op alle kwaliteitsniveau , van de feinherbe, halfdroge, Qualiteitswein tot aan een mineraal , droog Grosses Gewächs , en van de lichte, fruitige Kabinett tot edelzoete Auslesen , Beerenauslesen en Eiswein. Het bewaarpottentieel van hoogwaardige Riesling is enorm. Ondergeschikt treffen we ook Kerner, Chardonnay, Auxerrois, Bachus, Ortega , Optima, Reichensteiner en Findling aan. DECA Copyricht November 2010 Copyright 2009 Wijnton.Be |