Een bijzonder culinair kaas- & wijn dessert ! Gepost op 07/03/2010 om 12:05 door Carl in de rubriek algemeen. Aan tafel ! Voor een kaas- dessert, met wijnen die alle verwachtingen zullen bezorgen, om lang na te praten. * En natuurlijk fles(sen) - prachtige A.C. Sancerre uit Chavignol . Het geitenkaasje wordt bij het melken in kortstondige tijd ,met een licht stremsel warm aangezuurd in 24-48 uur. De wrongel wordt uit de wei gehaald en uitgelekt in een doek. Na de vorm wordt het kaasje gezouten en gedroogd , met een rijping van 10 dagen tot een maand. Vorm is cilindrisch van 5 cm. , hoogte 5 cm rauwe niet gepasturiseerde geitenmelk. Het kostje is schimmelachtig , 45 % vettig , aroma's van noten, eveneens als ' BLEU' verkrijgbaar, met hout en champignons smaken. De grote wijnen uit Sancerre Sommige wijngaarden bezitten nog steenoude ommuurde afbakeningen , zoals 'Clos les Comtesses ' , gelegen op een steile helling van de Monts Damnés. Waarom niet deze topper met 100 % sauvignon blanc. Wijnbouwer is Paul Thomas. Een goede oogstjaar 2006-2006-2007- eerder jong 2008 zal je voor deze laatste botteling ,een bleekgouden kleur ontdekken, met een briljanten spiegel. Boeket met groene appel, kruisbessen, buxus , exotisch fruit (luchee) en mineralen. Vettigheid droge ronde smaak en een prima volle smaakafdronk . Wij wensen jullie een gigantisch smaakgenot. Te koop o.a. in supermarkten Colruyt mits internet- bestelling ( prijs rond 10 euro) . -Eveneens topaanrader Sancerre Henry Natter ( Delhaize group) (9,12 euro). -Les Champs Plots Carrefour (8,99 euro).
DECA Maart 2010 Copyright 2009 Wijnton.Be |