Op bezoek bij dokter Wijnaerts : WIJNSIROPEN Gepost op 15/08/2009 om 18:26 door Carl in de rubriek algemeen. Is het proeven van wijn gezond? Heeft dit nadelen? Wat mogen we verwachten van het proeven van wijn? We gingen het vragen aan Dr. Wijnaerts .
Wetenschappelijk onderzoek heeft vastgesteld dat zowel rode als witte een reeks van belangrijke stoffen, vitamines en mineralen bevat. Behalve aan vitamine B6 is wijn ook rijk aan vitamine C, calcium, koper, magnesium, mangaan en ijzer. Al deze vitaminen en mineralen spelen een stuk een belangrijke rol bij talloze processen in je lichaam. Berekend is dat als je een glas rode wijn drinkt, je vier procent vitamine B6, acht procent magnesium, vijftien procent vitamine C , tien procent calcium, twaalf procent koper, elf procent mangaan en acht procent ijzer naar binnen krijgt. Vooral rode wijn bevat belangrijke stoffen zoals tannine, quercetine, resveratol en de natuurlijke antioxidanten polyfenolen. Eén van de belangrijkste antioxidanten is proanthocyanidine die vijftien keer sterker is dan vitamine C en dertig keer sterker dan vitamine E.
Nog verder dokter ? Vooral voor de sterkere botten , en eveneens daalt je cholesterol , te danken aan de saponinen (suikerverbindingen) die meer in rode dan witte wijn voorkomen. Het eten van vis verhoogt de omega-3-vetzuren. Het dagelijks drinken van wijn verhoogd deze vetzuren in je lichaam. Een mindere kans op dementie, van het dagelijks proeven van twee glazen rode of witte wijn, vermindert het risico met de helft. De wijnstof resveratol zou namelijk ophoping van eiwitten in de hersenen tegengaan en zo de kans van dementie tegengaan. Minder risico op galstenen , door dagelijks drie glazen wijn te drinken.
Twintig procent minder herseninfact, en het verkleinen van nierstenen tot veertig procent. Minder kans tot goedaardige prostaatvergroting. Ook diabetetes zitten goed met het proeven van witte wijn. Als je echt twee glazen wijn per dag drinkt loop je in de wintermaanden minder kans tot verkoudheid. WAPEN JE TEGEN KANKER Amerikaanse studies van de universiteit van Virgina in Amerika hebben ontdekt, dat het afsterven van kankercellen een prima medicijn is tegen borstkanker. Ook dikkedarmkanker , eierstokkanker en longkanker. Uit een grootscheeps Brits bevolkingsonderzoek waaraan 12.300 artsen aan deelnamen , wie dagelijks een glas wijn drinkt vijf jaar langer leven als een geheelonthouder. HEILZAME WIJNEN Beaujolais : vanwege de stof tannine en last van diarree, ook keelpijn of een lichte verkoudheid. Dit door zijn sterke antibiotische werking. Bordeaux : Verhoogd de weerstand tegen virussen en bacterien. Bevat een hoog ijzergehalte en is de wijn bij uitstek tegen bloedarmoede. Bourgondie: is rijk aan ijzer en andere mineralen. De kaliumgehalte helpt je bloeddruk laag houden. Bovendien bevat Bourgognewijn vrij veel calorien , en helpt je gewicht wat opvijzelen. Champagne : is rijk aan kaliumtartaat , dewelke je spieren soepel maakt. Daarnaast versoepeld Champagne je zuurstoftoename. Chablis: een wijnsoort die onder meer helpt bij artritis of gewrichtsontsteking)en eveneens als je in een diepje zit. St Emilion : bevat veel calcium en is een aanrader bij broze botten of klachten in de menopauze. Médoc : bevat heilzame stoffen die bronchitis verlichten en een einde maken aan je neerslachtigheid, gebrek aan eetlust. Keelontsteking en vermoeidheid is eveneens ontdekt. Een genezingsproces van een ontstoken dikke darm, zou dan ook dit alles bevorderen. Mag dit alvast een goed voornemen zijn, het proeven van wijnen. Kan ik een briefje krijgen voor 3 Wijn boxen , een fles Champagne, Chablis, Bourgondie ? Mogen wij er ook op wijzen natuurlijk, dat té veel wijn drinken elke dag, echter toch schadelijk voor de gezondheid zou betekenen. Zwangere vrouwen houden het liefst netjes . Dank u dokter Wijnaerts . Toch wel de beste dokter die ik heb ! *Ontvingen wij van een wijnton.be surfer, M.D. volgende prachtige mededeling, betreffende de wijnen uit Gascogne, Plaimont,Gers enz... Een therapeutische specialist Professor Hr. Roger Cordier zou met overtuiging ontdekt hebben dat de wijnen uit Gascogne rijk zijn aan tannienes , en bijzonder goed voor de gezondheid. Ze zouden verder een anti-oxydant hebben, voor : anti-trombose,en een verbetering voor hartlijders. In deze regio komen ook vast te staan, dat meer dan het dubbele 90 plussers , dan de rest van Frankrijk te vinden zijn. www.plaimont.be
BRONOORSPRONG:
www.goedgevoel.be Bewerking :Deca Copyright 2009 Wijnton.Be |