Onder de Spaanse zon : SHERRY WINES (1) Gepost op 06/07/2009 om 18:48 door Carl in de rubriek algemeen. Oorsprong: Het productiegebied van de wijnen, ondersteund door de Herkomstbenaming. Glasserie Essence WIJNGAARD De wijngaarden van de Jerez bvb beslaan een oppervlakte van ongeveer 10.500 Ha. Ze worden gekenmerkt door licht golvende open landschappen met een unieke witte grond, de 'anbariza'.
DE DRUIVENSOORTEN Het Reglement van de Consejo Regulador of Raad van toezicht stelt dat drie witte druivensoorten geschikt zijn voor de vervaardiging van sherry : Palomino, Pedro Ximénez en Moscatel. Palomino is een druivenras dat dankzij haar specifieke oenologische eigenschappen steeds meer aangeplant werd. Zij is dan ook het meest gebruikte ras bij het vervaardigen van sherry. Op zich is dit een bijzonderheid meer van dit wijngebied. Door haar grote aanpassingsvermogen aan de speciale teelt op de ' albariza' gronden , geeft zij hoge kwaliteitsproducten. De varieteit Pedro Ximénez geeft een zoete hogwaardige wijn met een speciale fruitsmaak en aroma. De druiven worden aan de zon blootgesteld zodat ze een gedeelte van hun vocht verliezen. Moscatel is een druivenras dat in de sherrysector wordt gebruikt voor de productie van de wijnen met dezelfde naam. De hier verbouwde Moscateldruif is zogenaamd ' ' Chipiona ' . Bij voorkeur wordt deze druivenras geteeld in dichtbij de zee gelegen gebieden.
Copyright 2009 Wijnton.Be |