Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Datum: Agendapunt:
17/10/2012Poeven in hotelschool Spermalie te Brugge

Beste Vrienden van de Wijn,



Graag maak ik promotie voor een zeer boeiende, leerrijke en smakelijke studiedag, die doorgaat in de Hotel- en Toerismeschool Spermalie.



De Vereniging Vlaamse Sommeliers (VVS), WineWise en het Eigentijds Vlaams Wijninstituut (EVW) organiseren een didactische lunch met smaakprofessor Peter Klosse.



Omschrijving

De smaak van wijn en de smaak van een gerecht beïnvloeden elkaar.

Dit kan zowel positief als negatief. Peter Klosse ontdekte hoe die interactie verloopt en hoe die derhalve te voorspellen is.



We proeven 9 gastronomische wijnen en gaan op zoek naar het gepaste gerecht erbij.
Eerst bestuderen we "Culinaire Succesfactoren" die u kan toepassen om een geslaagde harmonie te vinden tussen wijn en gerecht.



Dr. Peter Klosse is bekend door de nieuwe smaakleer die hij ontwikkelde.
Vele sommeliers en topchefs van over de hele wereld profiteren van zijn kennis op het gebied van smaak en smaakcombinaties.
Peter Klosse deed jarenlang onderzoek naar smaak. Hij promoveerde hierop aan de Universiteit van Maastricht en heeft in Nederland zijn eigen Academie voor Gastronomie. Daar leert hij mensen uit de restaurant- en wijnwereld dat smaak niet iets persoonlijks en subjectiefs is, maar de optelsom van diverse componenten die objectief en universeel kunnen worden vastgesteld.
De smaaktheorie van Klosse wordt in diverse landen en op vele terreinen toegepast. Bijvoorbeeld bij het combineren van wijnen en gerechten in restaurants.



Voor wie geïnteresseerd is in de combinatie wijn en gerecht is deze studiedag een echte aanrader

De didactische lunch waarbij we de theorie in de praktijk brengen wordt verzorgd door de studenten 7de jaar specialisatie gastronomie en hun leraars.





Programma

10u00 Ontvangst met koffie/thee



10u30 Theoretische achtergrond



13u30 Didactische lunch



16u00 Afronding met koffie/thee en vragenronde



INSCHRIJVING VIA SYNTRA WEST

Plaatsen zijn beperkt
via: gerda.ghesquiere@syntrawest.be


Alle rechten voorbehouden.
Alle teksten op wijnton.be zijn automatisch auteursrechtelijk beschermd!
Dit principe van bescherming van rechtswege geldt in alle landen die de Conventie van Bern van 9 september 1886 voor de bescherming van werken van letterkunde of kunst ondertekend hebben.

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.





Bekijk het volledig archief









Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese